Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

ΧΟΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών νομού Φλώρινας, "Η Παράδοση", σας προσκαλεί στον χορό που διοργανώνει για την υποδοχή πρωτοετών φοιτητών την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 9 μ.μ. στο κέντρο Φ.Ο.Ο.Φ στη Φλώρινα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Τσαχουρίδης Ματτθαίος
Τσαχουρίδης Κωνσταντίνος
Παρχαρίδης Αλέξης
Νικολαϊδης Στάθης
Νικολαϊδου Πέλα

Καθώς και νέα παιδιά που θα πλαισιώνουν το ποντιακό και λαϊκό πρόγραμμα.


Τιμές προσκλήσεων: Φοιτητική είσοδος: 5 ευρώ (με φαγητό)
Γενική είσοδος: 10 ευρώ (με φαγητό)


Τηλ. Επικοινωνίας: 6981042650 6982894557

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς