Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" σας καλεί στην βραδιά με ποντιακά εδέσματα που διοργανώνει την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 στις 20:30 , στο κέντρο ''ΜΥΛΟΣ'' στην Οινούσα Σερρών, με ελεύθερη είσοδο, προσφορά στην τρίτη ηλικία, στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου .Θα προσφερθούν ποντιακά φαγητά και γλυκά με τη συνοδεία ποντιακής λύρας και τραγουδιού.


Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ"
Επτάμυλοι Σερρών Τ.Κ. 62100 Σέρρες
Τηλ./Fax: 23210 58522
www.akritesserron.gr/

akritesserron@yahoo.gr
Πηγή : e-radioakrites

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς