Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Μουχαπέτ Σωματείου "Παναγία Σουμελά Θέρμης''

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σωματείο "Παναγία Σουμελά Θέρμης'', σας καλεί σε Μουχαπέτ που πραγματοποιεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 στην ταβέρνα "ΤΟ ΧΑΝΙ"(Βενιζέλου 20 Θέρμη)। Τραγουδούν: Αχιλλέας Βασιλειάδης και Βασίλης Τοπαλίδης, στη λύρα ο Παναγιώτης Βελονάς και ο Παντελής Κερκινίδης και στο νταούλι ο Πανταζής Πονερίδης।
Τηλέφωνο επικοινωνίας :6944552643.

Σωματείο "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" Θέρμης
Καραολή Δημητρίου και Καπετάν Χάψα
Θέρμη Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 570 01
Τηλ.-Fax : 2310 464 844
www.panagiasoumelathermis.gr

Πηγή : radioakrites

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς