Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Παρουσίαση Βιβλίου με τίτλο "Η Ανεψιά μου η Τουρκάλα"Η Εύξεινος Λέσχη Άργους Ορεστικού παρουσιάζει το βιβλίο του Όμηρου Μαυρίδη " Η Ανεψιά μου η Τουρκάλα" . Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 στις 7 μ.μ στο πνευματικό κέντρο Άργους Ορεστικού. Θα ακολουθήσει παράσταση των χορευτικών τμημάτων της Ευξείνου Λέσχης Άργους Ορεστικού με την συνοδεία του λυράρη Νίκου Γαβριά. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο συγγραφεας Όμηρος Μαυριδης και ο πρωταγωνιστής του μυθιστορίματος κ. Χαράλαμπος Γαβριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς