Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Χειμερινός Χορός Συλλόγου Ποντίων Στοκχόλμης "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ"
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Ποντίων Στοκχόλμης "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ" σας προσκαλεί στον χειμερινό χορό του, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011, στις 20:30 στο Banquet Hall (Ålstavägen 6-8 in Barkaby, Municipality of Järfälla)
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα : Κώστας Θεοδοσιάδης, Μπάμπης Κεμανετζίδης, Πέλα Νικολαΐδου.Σύλλογος Ποντίων Στοκχόλμης "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ"
Pontian Association Evxinos Pontos Stockholm
Box 5064
SE-163 05 Spånga
Sweden
Tel. +46704856594
Fax +4687610336
www.evxinospontos.com
info@evxinospontos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς