Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Ποντιακό Γλέντι - Υποδοχή Νέων Μελών Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων, διοργανώνοντας μία ποντιακή βραδιά για να υποδεχτεί τα νέα του μέλη, σας προσκαλεί να γλεντήσουμε όλοι μαζί , τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρα 21:00 στο "Αλλού γι΄ αλλού " οδό Γαριβάλδη 29 ...!!!
Να είστε όλοι εκεί...!!!
τηλ.κρατήσεων:6982832126

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς